Raudteeäärsele tühermaale rajatakse kergliiklusteed (1)

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linn laseb ehitada kahele poole raudteed kergliiklusteed.
Linn laseb ehitada kahele poole raudteed kergliiklusteed. Foto: Tartu linnavalitsus

Lähinädalail algab kolme kilomeetri pikkuse kergliiklustee ehitus, mille üks ots asub Riia tänaval ning teine ulatub mööda raudtee äärt, kulgedes välja Võru tänava postimaja liiklussõlmeni.

«Selle aasta lõpuks valmivad kergliiklusteed mõlemal pool raudteed, mis muudab liikluse raudtee ümbruses turvalisemaks ja mugavamaks,» rääkis pressiesindaja vahendusel Tartu abilinnapea Valvo Semilarski. Ta lisas, et kui 2018. aastal valmivad ka Riia tänava kergliiklusviadukt ja -tunnel, siis on sujuv ühendustee mitme linnaosa vahel loodud.

Riia - Kase põik - Kabeli - Ülenurme - Võru tn marsruudil kulgeva kergliiklustee jaoks ehitatakse sadamaraudtee harule uus, nelja meetri laiune ülekäigukoht. Väikse kaare ristmiku lähistele paigaldatakse jalgrataste hoolduspüstik, kus on jalaga käitav rattapump ning tööriistad ratta hoolduseks või paranduseks.

Kogu tee ulatuses rajatakse tänavavalgustus ning paigaldatakse metallpingid ning prügikastid. Kergliiklustee ehituse käigus rekonstrueeritakse ka Pauluse kalmistu tagune parkimisplats.

Kergliiklustee maksumus on 820 146  eurot. Tee projekteeris OÜ Tinter-Projekt ja ehitab OÜ Tavt. Samal ajal Ülenurme suunduva teega algab kergliiklustee ehitus ka teisel pool raudteed. See kulgeb mööda Raudtee tänavat, Tamme staadioni tagant Ringteeni.

Mõlema kergtee ehitust rahastatakse 85 protsendi ulatuses Euroopa regionaalarengu fondist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles