Tartu rattaralli naaseb klassikalisele rajale

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu rattaralli start. Pildil salapärased tulnukakostüümis ratturid, kes näitasid rajal, et nad on väga tugevad sõitjad.
Tartu rattaralli start. Pildil salapärased tulnukakostüümis ratturid, kes näitasid rajal, et nad on väga tugevad sõitjad. Foto: Margus Ansu

Teeremontide ajal erinevaid radu kasutanud ja vahepeal isegi Jõgeva kaudu kulgenud Tartu rattaralli sõidetakse sel kevadel suuremalt jaolt samal rajal, kus tavaliselt. Üks muudatus siiski on.

Nimelt ei sõideta Elvast enam Peedu kaudu Tartu-Valga maanteele, vaid rada läheb Elvast Nõoni üle Luke. Lühema distantsi sõitjad pööravad Peedult Nõo peale ja Elvat ei läbigi. Klubi Tartu Maraton juht ja võistluste direktor Indrek Kelk märkis, et 36. Tartu rattaralli rada on jälle vana klassika, mida on aastate jooksul palju kordi sõidetud. Siiski, väike muudatus on sees, et pakkuda sõitjatele erinevaid maastikke ja põnevust. Samas teenib see ka eesmärki, et rattaralli häiriks võimalikult vähe igapäevast liiklust.

Kelk lisas, et tänavune rada on väga hea veerevusega ja peaaegu perfektses seisukorras. «Vaid paaris kohas, näiteks Elvas ja Lemmatsi-Rehe vahelisel lõigul, oleks vaja mõned augud kinni lappida, kuid üldpildis on rada suurepärane,» sõnas ta.

Täpsemalt saab 36. rattaralli rajaga tutvuda maratoniklubi rajaskeemide lehelt. Samas saab ka sõidule oma nime kirja panna. Sõit ise on kavas 28. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles