Hiinlased toovad Tartusse varje, mürki, ööbiku ja roosi

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pekingi tantsuteatri trupp eesotsas Wang Yuanyuaniga (esireas keskel mustas mantlis) tuli pildile eile kohe pärast Tartusse saabumist ja kehakinnitust Vanemuise suures majas. Samas hoones etendavad nad kolme lühiballetti.
Pekingi tantsuteatri trupp eesotsas Wang Yuanyuaniga (esireas keskel mustas mantlis) tuli pildile eile kohe pärast Tartusse saabumist ja kehakinnitust Vanemuise suures majas. Samas hoones etendavad nad kolme lühiballetti. Foto: Margus Ansu

Kaks aastat tagasi alguse saanud ettevalmistused on jõudmas lõpule: Vanemuise balletijuht Mare Tommingas tõi eile Tartusse kaugelt Hiinast teele asunud külalised, Pekingi tantsuteatri trupi eesotsas kunstiline juhi ja koreograafi Wang Yuanyuaniga.

Kui Tommingas otsis taas kord üht huvitava loomingulise käekirjaga lavastajat, kes võiks Vanemuise tantsijatega koostöös midagi paeluvat ja põnevat luua, rääkis ta sellest oma hea kolleegi, Taani kuningliku balleti kauaaegse juhi Frank Anderseniga.

«Frank viis mind kokku hapra väikese naise Wang Yuanyuaniga,» meenutas Tommingas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles