Muljed öölaulupeolt: tuhandete tudengite laul kaikus Raadi öös nii, et pool Tartut kuulis

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudengite kevadpäevade oodatuimal ja rahvarohkeimal üritusel kõlas lisaks traditsioonilistele isamaalistele lugudele ka poppi ja rokki. Lõpuakordiks kujunes muidugi «Koit», kuid rahvas ei tahtnud lahkuda. Nii lauldi veel «Kuldaja rock’n’roll’i» ja «Tsirkust».
Tudengite kevadpäevade oodatuimal ja rahvarohkeimal üritusel kõlas lisaks traditsioonilistele isamaalistele lugudele ka poppi ja rokki. Lõpuakordiks kujunes muidugi «Koit», kuid rahvas ei tahtnud lahkuda. Nii lauldi veel «Kuldaja rock’n’roll’i» ja «Tsirkust». Foto: Margus Ansu

Iga tudeng teab, et kevad tuleb alles siis, kui jõuab kätte Tartu tudengipäevade lipulaev öölaulupidu. Aga kui varem on peatse sessiaja hulluse saabumist tervitatud Kassitoomel ja Tartu laululaval, siis sel aastal olid lood teised.

Esimest korda marsiti rongkäigus (mis muide algas Kaarsilla remondi tõttu hoopis Raatuse ühiselamu eest) ERMi ukselävele vanasse Raadi kruusakarjääri, kus talvel tegutseb Tartu lumepark.

Esmaspäeval ei olnud seal lumest muidugi enam ühtegi märki. Kausjate nõlvade vahel troonis võimas lava, mis oli mähitud mahedalt kumavatesse hipsterlikesse valguskettidesse – nagu suvistel muusikafestivalidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles