Ülenurme ja Kambja ei taha leiba ühte kappi panna

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valitsuse kava järgi liidetaks üheks omavalitsuseks Ülenurme ja Kambja vald, uus omavalitsus hakkaks kandma Kambja valla nime. Mõlemas vallas korraldatud rahvaküsitlusel see plaan heakskiitu ei pälvinud.

Pisut üle 7100 elanikuga Ülenurme vallas osales rahvaküsitlusel 1653 naist-meest ehk peaaegu 29 protsenti hääleõiguslikest elanikest. Neist 963 teatas oma arvamuse elektroonilisel küsitlusel, ülejäänud käisid küsitlusele vastust andmas vallavalitsuses.

Küsitlusel osalenutest 1625 elanikku (ligi 98 protsenti) on vastu valitsuse kavale liita Kambja vald Ülenurme vallaga, teatas Ülenurme vallavanem Aivar Aleksejev.

Kambja valla liitmist Ülenurme vallaga pooldas 26 küsitlusel osalenut, kaks sedelit osutusid kehtetuks.

Ligi 2600 elanikuga Kambja vallas andis oma arvamuse Ülenurme vallaga liitmise kohta teada 821 inimest ehk 39 protsenti hääleõiguslikest elanikest, teatas Kambja vallasekretär Reet Kiuru.

Rahvaküsitlusel osalenutest 756 (92 protsenti) on vastu Kambja valla liitmisele Ülenurme vallaga, 63 inimest ütles sellele «jah» ning kaks küsitluslehte tuli tunnistada kehtetuks.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles