Lapsepõlve auhinna saaja kirjutab lastele ja teistelegi

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reeli Reinaus (39) hoiab Teatri Kodus käes oma raamatut, mis tõi talle auhinna tänavu ja ka eelmisel aastal.
Reeli Reinaus (39) hoiab Teatri Kodus käes oma raamatut, mis tõi talle auhinna tänavu ja ka eelmisel aastal. Foto: Kristjan Teedema

Mänguasjamuuseumi Teatri Kodus selgus Tartu lastekirjanduse auhinna ehk Lapsepõlve auhinna laureaat. Žürii otsusel osutus selleks tartlane Reeli Reinaus, kelle raamatu «Kuidas mu isa endale uue naise sai» üllitas möödunud aastal kirjastus Tänapäev.

Teos jutustab 12-aastasest Kaisast, kes elab koos isa Steni ja retriiver Frediga. Kaisa ema on surnud. Ühel päeval teatab isa, et kavatseb uuesti abielluda, naist aga veel ei ole. Järgneb naljakaid vahejuhtumeid õige naise otsimisel, mille juures tuleb isale appi tütar.

Reinausi raamat on žürii hinnangul kirjutatud kenas ja korralikus emakeeles, rahulikult ja asjalikul toonil. Tegemist on optimistliku ja sooja looga, mis ütleb, et igaühe jaoks on kuskil keegi, tarvis on vaid uskuda, otsida ja see õige üles leida. Raamatu on sobivalt illustreerinud Marja-Liisa Plats.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles