Riigikoolid on hallitusest priid, kuid talvel painab kuiv õhk

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti mükoloogiauuringute keskuse nõukogu esimees Kalle Pilt osutas Jaan Poska gümnaasiumis, et ajal, mil koolimaja tunniplaan on tihedalt täis tuubitud, suurenevad kohe ka ruumide siseõhu näitajad. Ent Poska kooli võib tema sõnul nimetada üsnagi askeetlikuks, sest tänu madalale sisetemperatuurile ei kipu sealne õhk nii kergelt kuivama kui soojemates ruumides.
Eesti mükoloogiauuringute keskuse nõukogu esimees Kalle Pilt osutas Jaan Poska gümnaasiumis, et ajal, mil koolimaja tunniplaan on tihedalt täis tuubitud, suurenevad kohe ka ruumide siseõhu näitajad. Ent Poska kooli võib tema sõnul nimetada üsnagi askeetlikuks, sest tänu madalale sisetemperatuurile ei kipu sealne õhk nii kergelt kuivama kui soojemates ruumides. Foto: Sille Annuk

Kui seni on ehitusinsenerid rõhunud, et uutes või korda tehtud hoonetes püsiks õhuniiskus võimalikult väike, siis koolimajades tehtud uuring viitab hoopis uuele kitsaskohale: sundventileeritavates ruumides muutub õhk kütteperioodil ohtlikult kuivaks. 

Riigi Kinnisvara aktsiaselts (RKAS) võttis luubi alla enda haldusalas olevate koolimajade sisekliima kvaliteedi ning tellis lisaks õhuniiskuse ja õhusaaste mõõtmisele ka sisekliimaloengud kooliperedele.

Üle Eesti avaldas 19 kooli soovi osaleda uuringus, kus mõõdeti vähemalt kuu aja jooksul kümnes ruumis suhtelist õhuniiskust, temperatuuri ja õhu CO2 sisaldust. Peale selle sai iga kool välja pakkuda ruumi, mille õhust võeti hallitusseente osakeste proov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles