Jazzkaar ulatub Tartusse

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri Sisask.
Siiri Sisask. Foto: Jaanus Lensment

Reedel Tallinnas alanud festival Jazzkaar ulatub kolme kontserdiga Tartussegi. Esimene toimub 25. aprillil kell 19 Elleri kooli Tubina saalis. Siiri Sisaski värskeima plaadi, Uku Masingu luulest inspireeritud «Kuristi kohal» lugusid esitavad koos lauljatariga kitarrist Robert Jürjendal (kitarr) ja Peedu Kass (kontrabass ja basskitarr).

Teised kaks kontserti on kahel järgmisel õhtul.

26. aprillil kell 19 esineb ERMis Maarja Nuut, kes võtab kaasa viiuli ja luuperi, et minna koos kuulajatega muinasjutumaale. Lapsi ootavad ees laulud, mängud ja elektroonilised krutskid.

27. aprillil kell 19 tõlgendab Elleri kooli Tubina saalis taani trummari ja helilooja Stefan Pasborgi trio Igor Stravinski balleti «Püha kevad» muusikat.

Jazzkaare teatel on trio The Firebirds tõlgenduses ootamatuid stiilisulameid, selles kohtuvad jazz, surf-rokk, bluus, huumor ja vaba improvisatsioon. Kuulajate ees on Stefan Pasborgi kõrval klahvpillimängija Anders Filipsen ja saksofonist Anders Banke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles