Kodune sulgpallisari muutub üha rahvusvahelisemaks

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meespaarismängus said oma esimese GP võistluse võidu Mikk Järveoja/Mihkel Laanes (TÜASK/Triiton), kes alistasid finaalis kahes geimis (21-12; 21-16) tallinlased Karl Kivinurm/Vahur Lukini.
Meespaarismängus said oma esimese GP võistluse võidu Mikk Järveoja/Mihkel Laanes (TÜASK/Triiton), kes alistasid finaalis kahes geimis (21-12; 21-16) tallinlased Karl Kivinurm/Vahur Lukini. Foto: Erakogu

Nädalavahetusel Tartu ülikooli spordihoones peetud sulgpalli Eesti GP sarja viies etapp tõi kokku koduse paremiku, aga ka külalisi neljast riigist. Võistlustel osales üle 200 sulgpalluri Soomest, Inglismaalt, Hispaaniast, Lätist ja Eestist.

Parimad selgitati neljas tugevusklassis ja viies mänguliigis. Võistlus oli hea ettevalmistus järgmisel nädalal algavatele Euroopa meistrivõistlustele, need peetakse 25.–30. aprillini Taanis Koldingis, rääkis peakorraldaja Heiki Sorge.

Meistriliigas tuli kolmekordseks võitjaks Kristin Kuuba, kes näitas enda valmisolekut EMiks. Ta võitis naisüksikmängu finaalis Kati-Kreet Marranit, paarismängu finaalis koos Helina Rüütliga Kati Kreet Marranit ja Liisa-Lotta Tannikut ning segapaarismängu koos klubikaaslase Mihkel Laanesega kolmes geimis (22:20, 21:23, 21:17) Raul Käsnerit – Helina Rüütlit.

Meesüksikmängu esikoha võitis soomlane Mika Köngas, kes alistas finaalis kolmes geimis (16:21, 21:19, 21:17) Rainer Kaljumäe (TÜASK). Meespaarismängus said oma esimese GP võistluse võidu Mikk Järveoja ja Mihkel Laanes (TÜASK/Triiton), kes alistasid finaalis kahes geimis (21:12, 21:16) tallinlased Karl Kivinurme ja Vahur Lukini. 

Esiliigas võitsid esikoha üksikmängudes soomlane Marcus Björksten ja Catlyn Kruus (Triiton). Paarismängudes olid parimad Imre Hansen – Sten Rääbis (TÜASK/Triiton), Catlyn Kruus – Ramona Üprus (Triiton/TÜASK) ja soomlased Marcus Björksten – Charlotta Nyström.

Teises liigas võitsid üksikmängudes Niilo Nyqvist (Soome) ja Ingemari Org (Triiton) ning paarismängudes soomlased Marc Björksten – Thomas Segrecrants, Andreas Segrecrants – Jenny Jäntti ja Kaie Mauer – Ingemari Org (Triiton).

Kolmanda liiga üksikmängudes olid parimad tallinlased Norman Ambre ja Eliise-Kristiina Altmäe ning paarismängus Hannes Hani – Daniel Kornejev (Triiton), Heli Merisalu – Kerttu Voore (Nõo SK) ja soomlased Robin Jäntti – Sofie Nyström.

Järgmised võistlused, kus saab näha kõrgetasemelist sulgpalli, on 30. aprillil peetavad Eesti üliõpilaste meistrivõistlused ja 6. mail toimuv Paarissuled, mõlemad korraldatakse TÜ spordihoones. Sel nädalal Taanis algavatel Euroopa meistrivõistlustel on eestlased esindatud kõigis viies mänguliigis. Raul Must (Triiton) ja Getter Saar (Tondiraba SK) üksikmängudes, paarismängudes Kristin Kuuba – Helina Rüütel (Triiton), Raul Käsner – Kristjan Kaljurand (TÜASK) ja Raul Käsner – Helina Rüütel (TÜASK/Triiton).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles