Läbi linna kulgevad alleed pakuvad varju ja viivad pargist parki

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuttavad kohad. Või siiski mitte? Sellised näeksid pärast alleede rajamist välja Turu-Soola ristmik, Taara puiestee ja Turu tänav.
Tuttavad kohad. Või siiski mitte? Sellised näeksid pärast alleede rajamist välja Turu-Soola ristmik, Taara puiestee ja Turu tänav. Foto: Margus Ansu / 3D-montaaž: Artur Kuus

Tartu viimast nädalat avalikustamisel olev uus üldplaneering muudab paljuski linna rohealasid. Kuidas seda kõige paremini ja ilmekamalt näidata? Teab ju iga tartlane südalinna parke peast. Tartu planeeringute aruteludesse süvenenud linlased teavad ka seda, et linnasüdame parkide üle peeti lahinguid juba kesklinna üldplaneeringut koostades.

Loodussõpradel on kindlasti hea meel, et Tartus suureneb rohealade osa, sest elamumaid on looduskaitselistel põhjustel mitmel pool vähemaks jäänud. Mitmed ohustatud liigid tunnevad end Tartus hästi ja nende leiukohtades ei saa ehitada või on see seotud suurte piirangutega.

Koeraomanikel on hea teada, et üle linna on vaadatud arvukalt maid koerteväljakute tarvis. Need on aiaga piiratud kohad, kus võib koera sekeldusi kartmata rihma otsast vabalt jooksma lasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles