Jõgevale hotelli rajamine sai linnalt viimaks rohelise tule

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgeva majandusühistu plaanib Jõgeva kesklinna ehitada kuueteist numbritoaga hotelli.
Jõgeva majandusühistu plaanib Jõgeva kesklinna ehitada kuueteist numbritoaga hotelli. Foto: eskiis

Eilsel Jõgeva linnavolikogu istungil otsustas volikogu enamus müüa Jõgeva majandusühistule(JMÜ) 147 ruutmeetri suuruse linnale kuulunud trantspordialune maatüki, mida on ettevõttel tarvis kesklinna hotelli rajamiseks.

Esiti oli maatüki võõrandamise otsus juba veebruaris peetud volikogu istungil, kuid toona hääletas linnavolikogu enamus võõrandamise vastu.
 

Veebruaris võõrandamise vastu hääletanud volikogu liikmed põhjendasid eelnõu kehva ettevalmistusega, kuid Jõgeva majandusühistu jaoks tähendas see tol hetkel projekteerimise määramatuks ajaks edasi lükkamist.

Jõgeva majandusühistu juht Toomas Vahur sõnas kaks kuud tagasi, mil volikogu enamus võõrandamisotsusele vastu hääletas, et neil pole võimalik projekteerimisega algust teha enne, kui nimetatud 147 ruutmeetrine maatükk käes.

Majandusühistu juhtkonnal olid küll kahtlused, et asjaajamine võib mõningate regulatsioonide pärast venima hakata. Samas keegi neist ei osanud uneski näha, et takistuseks võib saada veidi üle saja ruutmeetrise maalapi võõrandamine.

Eelnõu täiendatud versioon ei jõudnud ka märtsis peetud volikoguistungi päevakorda ning maa võõrandamine tuli päevakorda alles eilsel volikogu istungil.

Ka sel korral ei olnud kõik volikoguliikmed eelnõu ülesehituse ja sisuga rahul, kuid hääletusel oli kümme saadikut otsuse poolt, kaks jäid erapooletuks ning viis hääletusel ei osalenud.

Majandusühistu juht oli eile ja ka täna Jõgevalt eemal ning kuulis linnavolikogu eilsest otsusest alles loo autori käest. «Ahah, suurepärane. Aitäh,» oli Toomas Vahuri põgus kommentaar sellele sündmusele.

Juba mullu tuli Jõgeva majandusühistu välja ideega rajada Jõgeva kesklinna neile kuuluvasse hoonesse kuueteistkümne numbritoaga hotell. Hetkel pole Jõgeval ühtegi hotelli ning majutust pakub vaid spordihoones tegutsev Hostel Virtus, kus toad on 2-3 ning 6-8 kohalised.

Et hotelli projekteerimine lükkub nüüd eelootavaks suveks, siis ehitustegevusega saab algust teha kõige varem uuel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles