Tartusse tulebki Öö tänav

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päeva parki tuleb uus tänav, mille nimeks saab Öö. Arhiivifoto.
Päeva parki tuleb uus tänav, mille nimeks saab Öö. Arhiivifoto. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavolikogu määras kesklinnas Päeva pargi alal rajatavale uuele kvartalisisesele tänavale nimeks Öö tänav. 

Tänavale nime määramise eelnõu avalikustamisel pälvis enim toetust Öö tänava nimi, mida esitati 173 korda. Järgnesid Tähepargi tänav - 58 korda, Pargi põik - 49 korda, Marsi tänav - 36 korda, Päeva põik - 29 korda, Linnapargi tänav - 21 korda ja Päikese tänav - 20 korda.

Öö tänava nime toetas ka volikogu kultuurikomisjon. 

Päeva ja Pargi tänavat ühendama hakkav Öö tänav rajatakse vastavalt detailplaneeringule, mis lubab ehitada Karlova linnapoolsesse serva kolmteist uut kortermaja ning määrab avalikult kasutatava pargiala ja selle kujunduspõhimõtted.

Eestis on olemas kolm kahetähelist tänavanime: Ao tänav Tallinnas, Elvas ja Raplas, Oa tänav Tartus, Tallinnas ja Tõrvas ning Öö tänav Narvas ja nüüdsest ka Tartus.

Lisaks saatis volikogu avalikustamisele Ropka tööstuse linnaosas tänavale nime määramise eelnõu ettepanekuga anda tänavale Lõõtsa tänava nimi. 

Lähedal asuvad Sepikoja, Alasi, Ääsi ja Vasara tänav, seetõttu soovitakse jätkata sepatöö-teemaliste nimedega nagu näiteks Meisli, Lõõtsa või Haamri tänav. Kinnistuomaniku eelistus on Lõõtsa tänava nimi. 

Ettepanekuid ja vastuväiteid eelnõu kohta saab esitada 5. maini Tartu Linnavolikogule e-posti aadressil volikogu@raad.tartu.ee. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles