Karlova sadam soetas süvendustehnika

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süvendustehnika tõsteti treileritelt maha Ropka sadamas. Muu hulgas ka 260-hobujõulise mootoriga puksiir, mis hakkab peagi siinsetel vetel sõitma.
Süvendustehnika tõsteti treileritelt maha Ropka sadamas. Muu hulgas ka 260-hobujõulise mootoriga puksiir, mis hakkab peagi siinsetel vetel sõitma. Foto: Margus Ansu

Ropka sadamas tõsteti eile varahommikul maha pea 40 tonni kaaluv süvendustehnika, millega Seto Line Reisid hakkab juba sel suvel puhastama kriitilisi kohti nii Emajões kui Peipsi vesikonnas.

Kauaoodatud süvendustehnika toodi Tartusse nelja treileriga Soomest Riihimäelt, nagu rääkis Karlova sadamat haldava Seto Line Reiside OÜ juhataja Toomas Sein.

Komplekti kuuluvad puksiir, 20 kanti pinnast mahutav pargas ja ujuv kaeveplatvorm, millele läheb peale 15-tonnine pika noolega Hitachi kopp. Lisaks veel kaheksa meetri pikkuste jalgadega kaeveplatvormi küljed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles