Maailma ainus pilootide bigbänd mängis Tartus

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile kell 11.45 Tartu lennuväljal maandunud lennukist astus teiste reisijate hulgas välja Finnairi pilootide orkester. Dirigent Martti Peippo võttis sealsamas vastutulijate tervitamiseks pillikastist välja saksofoni.
Eile kell 11.45 Tartu lennuväljal maandunud lennukist astus teiste reisijate hulgas välja Finnairi pilootide orkester. Dirigent Martti Peippo võttis sealsamas vastutulijate tervitamiseks pillikastist välja saksofoni. Foto: Kristjan Teedema

Rõõm oma tegevusest on palju suurem, kui seda teistega jagada ja ka osalejate silmis heameelt näha. See on üks põhjusi, miks Big Band Tartu korraldab Emajõelinnas nüüd kolmandat aastat Happy Big Band Weekendi, mille üks seekordseid orkestreid on maailmas ainulaadne, sest koosneb kutselistest pilootidest.

Kas see on tõsi, et maailmas ei olegi teist sellist bigbändi, milles teevad muusikat ainult lendurid? «Jah,» ütles Finnair Pilots’ Big Bandi dirigent Martti Peippo.

Kas kõik on tegevpiloodid või on mõni orkestrant ka selline piloot, kes on nüüdseks vanaduspuhkusele siirdunud?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles