Tartu Elektriteater rullis saalis lahti ehtsa muru

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oskar Post (vasakult), Kristine Palm ja Martin Teder paigaldasid muru ja pargiteekive.
Oskar Post (vasakult), Kristine Palm ja Martin Teder paigaldasid muru ja pargiteekive. Foto: Sille Annuk

Tartu Uue Teatri suure saali põrand on kaetud ehtsa murukamaraga. Sada ruutmeetrit muru ja selle sisse kividest laotud pargirajad on paika pandud Tartu Elektriteatri korraldusel selleks, et samas saalis näidata ülevaadet Jaapani animafilmide režissööri Hayao Miyazaki loomingust.

Eile õhtupoolikul rullisid saalis muru lahti ja tassisid kive intensiivravihooldusõde Kristine Palm, tudeng Martin Teder ja gümnasist Oskar Post. Nad on Tartu Elektriteatri vabatahtlikud abilised. Elektriteatri visionääri Andres Kautsi sõnul on loodus ning eriti park ja pargimuru tähtsal kohal Jaapani suurmeistri loomingus. «Tema filmides on väga palju maalilisi looduskaadreid,» lisas ta.

Seanssidel saab vaadata kõiki ühtteistkümmend Jaapani suurmeistri täispikka animafilmi, mis on valminud aastatel 1979–2013 ning mille hulgas on ka «Vaimudest viidud», «Minu naaber Totoro» ja «Printsess Mononoke». Esimesed kolm seanssi on täna: üks oli kell 14, teised algavad kell 18 ja 20.15, reedesed on kell 18 ja 20. Miyazaki filme jätkub ka laupäevaks, pühapäevaks ja esmaspäevaks.

Üks tema filmide peategelasi tuleb ka kolmemõõtmelisena kinoliste hulka. Nimelt valmis Elektriteatri ülemisel korrusel Totoro, suur kui heinasaad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles