Tudengid, aeg on nina õue pista!

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudengipäevade korraldajad seadsid Küüni tänavale üles tudengitoa. Voodis lesib korraldusmeeskonda kuuluv Rosiine Schwarz.
Tudengipäevade korraldajad seadsid Küüni tänavale üles tudengitoa. Voodis lesib korraldusmeeskonda kuuluv Rosiine Schwarz. Foto: Sille Annuk

Täna keskpäevast on Küüni tänavale maha laotatud vaip, selle kõrval nõukaaegne välivoodi ja ratastel diivanilaud, millel kiirnuudlipakid ja veekeetja. Kirjutuslaua taga istuv kollane Villem andis aimu lähenevatest tudengipäevadest.

Tudengipäevade meediajuht Johanna Lehtmets selgitas, et punase-valgetriibulise kilelindiga piiratud tudengitoaga tahavad korraldajad anda üliõpilastele märku, et aeg on lõpetada umbses toas ninapidi arvutis seriaalide vahtimine või ühismeedias aja surnuks löömine ja tulla õue.

Need, kes olid juba tänase kevadpäikese peale nina välja pistnud ja sattusid kaubamaja kõrval olevast tudengitoast mööduma, võisid aga istuda ostukärudesse ja saada osa raputavast kärutaksosõidust.

Ostukärudes istuvad Tartu Hugo Treffneri gümnaasiumi abituriendid Artur Toikka (vasakul) ja Tamor Haabmets. / SILLE ANNUK
Ostukärudes istuvad Tartu Hugo Treffneri gümnaasiumi abituriendid Artur Toikka (vasakul) ja Tamor Haabmets. / SILLE ANNUK Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Seda võimalust kasutasid Tartu Hugo Treffneri gümnaasiumi abituriendid Artur Toikka ja Tamor Haabmets, kel oli täna viimane koolipäev. Rõõmsa üllatusena said nad teada, et esmaspäeva hommikul avatakse tudengipäevad traditsioonilise pannkoogisöömisega Tartu raeplatsil.

See tähendab, et noormehed, kes loodavad sügisel tudengistaatusesse tõusta, saavad enne esmaspäevast esimest riigieksamit raeplatsil kõhu täis süüa. Artur Toikka rääkis, et osales eelmise aasta tudengipäevadel kastironimisvõistlusel, ent ta pole kindel, kas tänavuse eksamiralli kõrvalt sellisteks lõbustusteks aega leiab.

Esmaspäeval algava festivali esimese päeva lõpetab tudengite öölaulupidu, mis on tänavu esimest korda Raadil Tartu lumepargis ning kuhu pääsemiseks tuleb lunastada eurone pilet. Tudengipäevade kodulehelt näeb festivali kogu nädalakava. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles