ÜLESKUTSE: seemnepommiga linnad lilleliseks!

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti roheline liikumine kutsub inimesi üles hakkama geriljaaednikeks ning poetama linnas põllulillede seemneid hooldamata haljasaladele. Pildil valmistavad selleks sobilikke seemnepalle liikumise tegevjuht Marilin Eessalu (vasakult), Itaaliast pärit praktikant Simone Lilliu ning liikumise kommunikatsioonijuht ja Rohelise Tee õhtute projektijuht Anna Trei.
Eesti roheline liikumine kutsub inimesi üles hakkama geriljaaednikeks ning poetama linnas põllulillede seemneid hooldamata haljasaladele. Pildil valmistavad selleks sobilikke seemnepalle liikumise tegevjuht Marilin Eessalu (vasakult), Itaaliast pärit praktikant Simone Lilliu ning liikumise kommunikatsioonijuht ja Rohelise Tee õhtute projektijuht Anna Trei. Foto: Margus Ansu

Et linnades ei kasvaks vaid üksikud kõrreliste liigid ja hooldatud peenardele istutatud suvelilled, kutsub Eesti roheline liikumine inimesi üles külvama kõrvalistesse kohtadesse Eestimaal looduslikult kasvavate lillede seemneid.

Lilli ja liblikaid ei saa ühes linnas kunagi liialt palju olla. Et aga Eesti linnade liigirikkus ei jääks vaid paarist-kolmest kõrreliste liigist koosnevale pöetud muruplatsile ning aednike kujundatud lillepeenardele, kutsub Eesti roheline liikumine inimesi üles hakkama geriljaaednikeks.

Eelolev laupäev on üleilmne Maa päev, mis suunab teraviku keskkonnaprobleemidele. Tartus tegutsev Eesti roheline liikumine otsustas tänavu istutada linnainimestele pähe mõtte hakata hooldamata haljasaladele külvama niidulillede seemneid, et sellega kaasneva liigirikkusega meelitada linna rohkem putukaid ja seega ka linde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles