Tartu üldplaneeringu järgmine arutelu keskendub ligipääsetavusele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Tartu linna uue üldplaneeringu arutelud on jõudmas lõpusirgele ning viimane arutelu üldplaneeringu avalikustamisel toimub esmaspäeval, 24. aprillil kell 17.30 linnaraamatukogu (Kompanii 3/5) saalis. Arutelu keskendub erinevate kasutajagruppide ligipääsetavuse tagamisele ja universaaldisaini nõuete rakendamisele avalikus ruumis. 

Tartu abilinnapea Jarno Lauri sõnul soovib linnavalitsus paremini arvestada erinevate kasutajagruppide vajadustega. «Üldplaneeringu eesmärk on tagada hea linnaruum kõigile kasutajatele. See tähendab, et universaaldisaini nõue ja tähelepanu ligipääsetavuse tagamisele läbib punase niidina mitmeid planeeringuvaldkondi, ennekõike muidugi avaliku ruumi, eriti liiklusruumi kujundamist ja ühistransporti käsitlevaid üldplaneeringu peatükke. Oleme kutsunud erivajadustega inimeste organisatsioone arutlema, kas üldplaneeringus kavandatu on piisav,» rääkis Laur.

Uue üldplaneeringuga saab tutvuda Tartu linna kodulehel, raekoja infokeskuses ning Küüni ja Poe tänava nurgal olevatel infostendidel. Ametlikke ettepanekuid üldplaneeringu kohta saab teha kuni 28. aprillini kas Tartu linnavalitsuse postiaadressil (Raekoda, Tartu 50089) või meiliga aadressil lpmko@raad.tartu.ee. Oma ideed võib jätta ka ideekorje kaardile, mille leiab üldplaneeringu kodulehelt: www.tartu.ee/uldplaneering

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles