Tänavakunstiklassiku teos kadus seinalt vähem kui ööpäevaga (12)

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telia konteinerjaama seinale esmaspäeval tekkinud šabloontehnikas pilt torukübaraga taadist, kes istub kivil, oli järgmiseks hommikuks kadunud. Õrnalt oli näha ainult ümbritsevast värvist veidi erineva tooniga kohta, kus pilt oli olnud.
Telia konteinerjaama seinale esmaspäeval tekkinud šabloontehnikas pilt torukübaraga taadist, kes istub kivil, oli järgmiseks hommikuks kadunud. Õrnalt oli näha ainult ümbritsevast värvist veidi erineva tooniga kohta, kus pilt oli olnud. Foto: Raimu Hanson

Tänavakunstnik Edward von Lõngus üllatas karlovlasi esmaspäeval Telia konteinerjaama seinal villa Margaretha kõrval Tähe tänavas uue pildiga. Eile hommikuks oli see kadunud. Hotelli ja restorani töötajatele jäi nii pildi tekkimine kui ka kustutamine salapäraseks. Hiljem selgitas kunstnik, et see oligi kavandatud ühepäevase teosena, ajutise katsetusena välioludes.

Eesti ühe kuulsaima tänavakunstniku Edward von Lõnguse nimemärgiga ja tema parimas stiilis teosel istus torukübaraga taat, paremas käes pläru, suurel kivil, mida võiks nimetada ka väiksemat sorti rändrahnuks. Suhtlusmeedias nimetati seda väga elutruuks tegelaseks ja kogu teost aktsepteeritavaks supergraafikaks, mis võib tekitada kadedust «krõnkaplätserdajates», nii et need tulevad pilti kohe üle sodima.

Hommikuks kustutatud

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles