Visioonikonverentsil arutatakse Tartu ühistranspordi tuleviku üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Tartu tänavail hakkab kunagi sõitma trammgi?
Kas Tartu tänavail hakkab kunagi sõitma trammgi? Foto: Mihkel Maripuu

Tartu linn korraldab 10. mail Eesti Rahva Muuseumis visioonikonverentsi «Tartu ühistransport 2030», kus koos tartlastega arutlevad ühistranspordi tulevikuarengute üle valdkonna asjatundjad Soomest, Rootsist, Taanist ja USAst. Konverentsile registreerimine on avatud ja oodatud on kõik huvilised.

«Visioonikonverentsil arutame, milline peaks olema Tartu ühistransport 10, 15 ja 30 aasta pärast, et see oleks kooskõlas linna arengu eesmärkidega ja teeniks võimalikult hästi linlaste huve,» ütles Tartu linnapea Urmas Klaas.  

Konverentsil räägitakse ühistranspordi planeerimisest Tartu ja Tampere näidetel, linnatranspordi arengust kõnelevad asjatundjad WSP Finland OYst Soomest, Gehl Architects büroost Taanist ja Harvardi ülikooli õppejõud USAst.

Räägitakse ühistranspordi liinivõrgu modelleerimisest ning VOLVO tehase esindajad tutvustavad tootja tulevikunägemusi. Comodule OÜ esindaja räägib Tartu rattaringluse ideest ja ettevõte EasyMile esindaja juhita busside linnatänavatele toomise võimalustest.  

Konverentsi lõpetab paneeldiskussioon Tartu ühistranspordi võimalikust tulevikuvisioonist.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles