Tartu firmad tegid Rootsi preemiat väärt majad

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puitpaneel OÜ ehitas Rootsi ridaelamud (pildil punased), mis pälvisid konkursi "Aasta tehasemaja 2017" peapreemia.
Puitpaneel OÜ ehitas Rootsi ridaelamud (pildil punased), mis pälvisid konkursi "Aasta tehasemaja 2017" peapreemia. Foto: Titana Bygg & VVS AB

Tartus tehasemaju tootvad ja eksportivad OÜ Puitpaneel ning Kodumaja AS tõid konkursil «Aasta tehasemaja 2017» ülikoolilinna peapreemia ja parima ühiskondliku hoone preemia.

Konkursi üldvõidu pälvis Esthusi kaubamärki kasutava OÜ Puitpaneel ehitatud ridaelamute arendus Rootsis, teatas Eesti Puitmajaliit.

Parima ühiskondliku hoone preemia andis žürii Kodumaja ASile Rootsi Tuvvägenisse ehitatud 4392-ruutmeetrise hooldekodu eest.

Kodumaja ehitatud hooldekodu Rootsis.
Kodumaja ehitatud hooldekodu Rootsis. Foto: Svenska Vardhastingheter AB

Hooldekodu arhitektid on Christian Scott Rasmusson ja Johan Källander (SR-K AB) ning inseneritöö tegi Kodumaja Projekteerimise OÜ.

Eesti Puitmajaliidu ja Eesti Puitmajaklastri korraldatud konkursil «Aasta tehasemaja 2017» osales 22 Eesti puitmajatootjat kokku 31 objektiga nii Norrast, Rootsist, Eestist, Soomest kui ka Austriast.

Ettevõtted esitasid tänavusele konkursile neli käsitööpalkmaja, kolm masintoodetud palkmaja, neli aiamaja ja 20 element- või moodulmaja. Eramute ja kortermajade kõrval olid esindatud ka ridaelamud, lasteaed, hooldekodu, kontorihooned, puhkemajad, suvilad, aiamajad ning ka suitsusaun ja mõisapaviljon.

Seitsmendat korda korraldatud «Aasta tehasemaja» on konkurss, kus tunnustatakse ja tõstetakse esile aktiivseid Eesti puitmajatootjaid ning valitakse välja parimad tehastes toodetud Eesti puitmajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles