Kvissental kasvab, uues piirkonnas algab ehitus

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kvissentali uue elamupiirkonna esimese eramu projekteeris arhitekt Vilen Künnapu.
Kvissentali uue elamupiirkonna esimese eramu projekteeris arhitekt Vilen Künnapu. Foto: Fausto Capital

Kinnisvaraarendusfirma Fausto Capital teatas, et on alustanud Tartus Kvissentali elamupiirkonna laiendust, Emajõe vasakkaldal ootab kodu ehitamist 29 elamukrunti. Esimene eramu on piirkonda juba projekteeritud ja saanud ka ehitusloa.

Uue elurajooni esimese eramu projekteeris arhitekt Vilen Künnapu. 225-ruutmeetrise maja alumisel korrusel on hall, garaaž, abiruumid, saun, köök ja läbi kahe korruse ulatuv elutuba. Teisel korrusel on magamistoad ja vannitoad.

Hoone peafassaadi ilmestavad kaks suurt akent, üks neist ring ja teine kolmnurk. Eramu elutoa lõuna- ja läänefassaad on klaasitud ning kaetud roostevabast terasest päikesekaitse ribidega.

Maja on monteeritavast raudbetoonist, interjööris valitsevad puitpõrandad ja värvilised betoonseinad.

Tartu linn on kinnitanud Kvissentali hoonestuskava, taristu on valmis. «Esimese eramu ehitusluba on käes ja kopp lüüakse peagi maasse,» kinnitas Fausto Capitali juhatuse liige Sven Mihailov. Ta lisas, et peale eramute valmivad piirkonnas selle aastal lõpus ka esimesed ridaelamud, mille arendaja on OÜ Villaare.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles