Tartlased saavad homme õhtuni valdade liitumise kohta arvamust avaldada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Kuni homseni toimuval küsitlusel saavad Tartu linna elanikud avaldada oma arvamust Luunja ja Tähtvere valla Tartuga liitumise kohta.

Elektrooniline küsitlus viiakse läbi veebikeskkonnas Volis. Tartu linna elanikud, kellel ei ole arvuti kasutamise võimalust, saavad hääletada Tartu infokeskuses, mis asub raekoja esimesel korrusel. Tartu infokeskuses saab arvamust avaldada veel täna ja homme kell 12–20. Elektrooniliselt saab arvamust avaldada ööpäeva läbi.

Küsitlusest on õigus osa võtta igal vähemalt 16-aastasel tartlasel, kes Eesti rahvastikuregistrisse kantud elukoha andmetel elab püsivalt Tartu linnas. Küsitlusest ei saa osa võtta isik, kes on valimisõiguse tähenduses teovõimetuks tunnistatud või kohtu poolt süüdi mõistetud ja kannab karistust kinnipidamiskohas.

Küsitluse läbiviimisel kasutatakse veebikeskkonna Volis sama funktsionaalsust, mis on tartlastele juba harjumuspäraseks muutunud kaasava eelarve hääletusega.

Küsitlusel tuleb vastata küsimusele «Kas Te toetate Luunja valla ja Tähtvere valla Tartu linnaga liitumist?». Vastata saab «jah» või «ei».

Vabariigi valitsus on teinud Tartu linnale, Luunja vallale ja Tähtvere vallale ettepaneku ühineda ning Tartu linnavolikogul tuleb esitada arvamus ettepaneku kohta 15. maiks.

Haldusreformi seaduse kohaselt peab kohaliku omavalitsuse üksus pärast vabariigi valitsuse ettepaneku saamist korraldama haldusterritoriaalse korralduse muutmise kohta elanike arvamuse väljaselgitamiseks küsitluse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles