Liikumisraskustega inimese aitab vette tõstuk

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piia Jürgenson, kes Aura veekeskuses basseini viivat redelit kasutada ei saa, on siiani vette pääsemiseks ennast üle basseiniääre libistanud ning võimlemistunni järel taas välja tirinud. Keskuse instruktori Enn Jaigma abiga proovis ta ära uue tõstuki, mis teeb basseinis käimise sootuks lihtsamaks.
Piia Jürgenson, kes Aura veekeskuses basseini viivat redelit kasutada ei saa, on siiani vette pääsemiseks ennast üle basseiniääre libistanud ning võimlemistunni järel taas välja tirinud. Keskuse instruktori Enn Jaigma abiga proovis ta ära uue tõstuki, mis teeb basseinis käimise sootuks lihtsamaks. Foto: Kristjan Teedema

Seni on inimesed, kes ujuma või vesivõimlema minekuks Auras basseiniredelit kasutada ei saa, pidanud iseseisvalt või kõrvalise abiga end kuidagi vette libistama. Aprilli alguses ostis veekeskuses nende mure lahendamiseks vajaliku seadme.

Tartu liikumispuuetega inimeste ühingu juhatusse kuuluv Piia Jürgenson peab igal aastal läbima kümnest korrast koosneva võimlemiskuuri Aura veekeskuse basseinis. Et tema parem käsi ja jalg ei liigu, ei saa ta basseini minekuks kasutada redelit. Seega on ta end seni üle basseiniääre ise vette libistanud ning tunni lõppedes ühe käe abil sealtsamast välja tirinud.

Neid liikumisraskustega kliente, kes iseseisvalt vette üldse minna ei saa, on seni aidanud veekeskuse instruktorid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles