Tartu võimlejad jätsid koju kuus meistrivõistluste medalit

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meistrivõistlused iluvõimlemises. Carmel Kallemaa.
Eesti meistrivõistlused iluvõimlemises. Carmel Kallemaa. Foto: Margus Ansu

Nädalavahetusel peeti Tartu võimlemispubliku rõõmuks kodulinnas Eesti meistrivõistlusi iluvõimlemises. Medalirõõmu said tunda ka Emajõelinna võimlemisklubides treenijad.

Absoluutarvestuses krooniti Eesti iluvõimlemise meistriks Olga Bogdanova (VK Piruett), hõbemedali võitis Tartu võimlemisklubi Janika võimleja Carmel Kallemaa ning pronksmedalile tuli Laurabell Kabrits (VK Piruett), Helena Jäe Tartu võimlemisklubist Diiva saavutas seitsmenda koha, teatasid Tartu võimlemisklubid.

Esimesel võistluspäeval, 14. aprillil astusid vaibale Eesti parimad juuniori- ja meistriklassi võimlejad. Rõnga- ja palliharjutustega läbiti esmalt eelvõistlus, finaali pääses vanuserühma kummagi vahendi kava kaheksa parimat.

Pingeline võistluspäev tõi VK Janikale neli vahendikava medalit. Juunioride klassi rõngakavas saavutas Emma Tomson teise koha ning pallikavas Emili Visnapuu samuti teise koha. Pallikava finaali lõpetas kuuenda kohaga Emma Tomson ning seitsmenda kohaga Gailin Savi. Meistriklassis tegi ilusad võistluskatsed Carmel Kallemaa, saavutades nii palli- kui rõngaharjutuses kolmanda koha. Helena Jäe (VK Diiva) saavutas palliharjutuses seitsmenda koha.

Võistluste teisel päeval selgusid kurika- ja lindikavade parimad, kus tartlaste rõõmuks võitis kurikaharjutuses meistritiitli Carmel Kallemaa. Helena Jäe saavutas kurikaharjutuses seitsmenda koha ja lindiharjutuses kuuenda koha.

Juunioride lindikavade finaalis tuli Gailin Savi (VK Janika) viiendale kohale ning Sabiine Oras (VK Janika) seitsmendale kohale. Kurikakava finaali lõpetas Victoria Põllumäe (VK Rütmika) kuuenda kohaga ja Narine Grigorjan kaheksanda kohaga (VK Diiva).

Tartu võimlejaid saab esinemas näha juba 18. aprillil, mil VK Janika tähistab Vanemuise teatris 25. aastapäeva etendusega «Tuhkatriinu». Eeloleval nädalavahetusel, 22. ja 23. aprillil peetakse aga Tartu meistrivõistlusi, kus osalevad kõik Tartu võimlemisklubid ja selguvad Tartu meistrid nii ilu- kui rühmvõimlemises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles