Galerii: väikesed vutiässad mängisid legendaarse treeneri mälestuseks

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmel järjestikusel nädalavahetusel kogunesid jalgpallurihakatised Eestist ja kaugemaltki Annelinna ja Tamme staadioni kunstmuruväljakutele, et võtta mõõtu legendaarse Tartu vutitreeneri Hillar Otto mälestusturniiril.

FC Santose korraldatud turniiri viimasel nädalavahetusel võisteldi kolmes nooremas vanuseklassis. Noorimate ehk 2009. aastal sündinute seas viidi võidukarikas Leetu, kui parimaks osutus Mazeikiu SM. Alagrupi võitjatele mõeldud finaalringis alistasid leedukad esmalt Pihkva FK Strela 4:1 ning seejärel ka parima Eesti meeskonna Põlva FC Lootose 2:0. Et põlvakad jäid Strelale alla 0:2, pidid nad leppima kolmanda kohaga, Pihkva meeskonnale kuulusid aga teise koha medalid.

Hingega asja kallal: lisaks pallile läks lendu ka Mazeikiu väikse vutimehe jalgpallisaabas.
Hingega asja kallal: lisaks pallile läks lendu ka Mazeikiu väikse vutimehe jalgpallisaabas. Foto: Margus Ansu

Kokku peeti Hillar Otto memoriaali raames kaheksa turniiri. Neli võidukarikat jäi Eestisse, neli rändasid aga raja taha. Lisaks leedukatele said võidurõõmu maitsta ka Valgevene klubid, kui Žhodino Sdjušor osutus parimaks 2002. ja Minski Fortuna 2005. aastal sündinute seas; 2004. aastal sündinute vanuseklassis võidutses aga Venemaa klubi Pihkva Strela. Lisaks neile riikidele osales memoriaalil meeskondi ka Lätist ja Soomest.

Lapsevanemaid jälgides paistis, et turniir on nende jaoks olulisemgi kui poistele endile. Leedu jalgpallipapad platsi ääres Mazeikiu väravat tähistamas.
Lapsevanemaid jälgides paistis, et turniir on nende jaoks olulisemgi kui poistele endile. Leedu jalgpallipapad platsi ääres Mazeikiu väravat tähistamas. Foto: Margus Ansu

Eesti klubidest said karikaga triumfeerida Tartu FC Helios (2003. aastal sündinute turniiril), Tartu FC Santos (2006), Rakvere JK Tarvas (2007) ja Tartu JK Merkuur-Juunior (2008).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles