Laupäevasel tiitlivõistlusel selguvad tänavatantsumeistrid

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Breiktantsuvõistlus Battle of EST 2015. aastal.
Breiktantsuvõistlus Battle of EST 2015. aastal. Foto: Margus Ansu / Postimees

Käesoleval laupäeval selgitatakse Athena keskuses välja parimad tänavatantsijad breigi ja hiphop kategooriates. Üle aastate on tiitlivõistlus jälle Tartus. Naaberriikide tantsijate tungival soovil on esmakordselt võistlus avatud ka teiste riikide tantsijatele. Uuendusena on eraldi nii meeskondlikud kui ka individuaalvõistlused.

Võistlema on lubanud tulla osalejad Valgevenest, Lätist, Leedust, Venemaalt ja Soomest. Loomulikult on kohal ka Eesti enda tipptantsijad.

Esmakordselt proovitakse Põhja-Euroopas hiphop kategoorias World Dance Battle (WDB) formaati, sest Battle of Est 2017, mille eelvoorudeks on ka tiitlivõistlused, teeb nii-öelda  ülemistes tantsustiilides uuenduse. Võistlusel on see heaks proovikiviks nii korraldajatele kui ka tantsijatele, et aimu saada, millega on tegu. Seda hindab ja viib läbi WDB peakorraldaja Kanon Prantsusmaalt.

Teiseks võistluskategooriaks laupäeval on breik. Seal võisteldakse erinevates vanuserühmades ja nii  meeskondlikes kui ka individuaalsetes lahingutes. Solo-võistlusena on eraldi mõõduvõtt tüdrukutele.  

Võistluspäev algab kell 11 ja lõppeb orienteeruvalt kell 19.  

Tiitlivõistus sai 2003. aastal alguse Tartust. Vahepealsetel aastatel on üritus toimunud Paides, Pärnus, Jõhvis, Tallinnas ja Sillamäel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles