Eesti Rahva Muuseumi toimetatud Evelin Ilvese kleite näeb sügisel

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EV95. Presidendipaar Toomas Hendrik ja Evelin Ilves.
EV95. Presidendipaar Toomas Hendrik ja Evelin Ilves. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Vabariigi presidendi kantselei andis hiljuti Eesti Rahva Muuseumile üle Evelin Ilvese kleidid, mida ta kandis vabariigi aastapäeva vastuvõttudel. Kuigi kleidid ning aksessuaarid on jõudnud ERMi, ei tähenda see seda, et muuseumikülastajad saavad neid sinna kohe vaatama minna.

ERMi avalike ja välissuhete juht Kaarel Tarand kinnitas, et kuigi praegu ei ole kleitidest tehtud väljapanekut, saavad külastajad edaspidi siiski kleite vaatama tulla.

Juuni lõpu poole avatakse muuseumis suur rahvarõivaste näitus, kus on väljas 150 erinevat komplekti. Kõik kihelkonnad on kaetud, millest osa on ka sellised, mida avalikkus üldse ei tunne ja mis pole eriti kasutuses.

Sügisel tehakse raharõivaste näitusele lisaks kunsti-, disaini- ja moenäitus, kus peamiselt püütakse näidata, kuidas on rahvarõivaste kultuur edasi arenenud. «Üks osa sellest on näidata samuti Evelin Ilvese aastapäevaballide kleite,» sõnas Tarand. Tarand ütles, et praegu on raske öelda, kas väljas on kõik muuseumisse jõudnud kleidid või mitte, sest veel pole selge, kui palju kleite näitusele mahub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles