Tartu noarünnakus kahtlustatav on varem tapmise eest kinni istunud (1)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeva õhtul Tartus Laial tänaval juhuslikku möödujat noaga löönud Vjatšeslav ei mäleta enda väitel sündmusest midagi.
Teisipäeva õhtul Tartus Laial tänaval juhuslikku möödujat noaga löönud Vjatšeslav ei mäleta enda väitel sündmusest midagi. Foto: Sille Annuk

Teisipäeva õhtul Tartu kesklinnas Laia ja Rüütli tänava nurgal juhuslikku möödujat noaga näkku löömises kahtlustatav 47-aastane Vjatšeslav võeti kaheks kuuks vahi alla. Ründaja on varem korduvalt seadusega pahuksis olnud ning kandnud karistust ka tapmise eest.

Heausklik 43-aastane mees, kes teisipäeva õhtul kella poole kaheksa ajal Laial tänaval keeldus silmnähtavalt purjus 47-aastasele Vjatšeslavile suitsu pakkumast, ei osanud ilmselt uneski arvata, et suitsu andmisest keeldumisele vastab Vjatšeslav talle noahoobiga.

Vahistamisel selgus, et Vjatšeslavil oli kaasas lausa kaks nuga. Olgugi, et ohvri vigatsused olid kerged, otsustas lõuna ringkonnaprokurör Toomas Liiva täna hommikul Tartu maakohtult taotleda Vjatšeslavi kaheks kuuks vahi alla võtmist.

Põhjuseid, miks Vjatšeslavi on tarvis vahi all hoida, jagub küllaga. Varem on meest vägivallatsemise eest korduvalt kriminaalkorras karistatud ning ta on muuhulgas üle viie aasta vangis olnud ka tapmise pärast. Täna hommikul Tartu maakohtus peetud istungil rahuldas kohtunik Ingeri Tamm ringkonnaprokuröri taotluse Vjatšeslavi vahi alla võtmiseks.

Enne kohtuistungi algust küsis Vjatšeslav oma kaitsjalt Aivar Kellolt, kus teisipäevane sündmus üldse aset leidis. Kahtlusaluse väitel ei mäleta ta toimunust midagi. «Ärkasin kaineris ja riideidki polnud seljas. Kuhu ma need noad üldse panna sain,» oli Vjatšeslav hämmeldunud.

Kahtlusasluse väitel ei mäleta ta toimunust midagi

Tema kaitsja Aivar Kello ja prokurör Toomas Liiva rääkisid Vjatšeslavile, kus sündmus aset leidis ning ilmselt võeti Vjatšeslavilt tema riided uurimistoimingute tarvis ära.

Kohtuistungi alguses palus kaitsja ajakirjanikul ja fotograafil istungi ajaks kohtusaalist lahkuda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles