Kas tartlased jäävad seltsimajata? Hoonele ihub hammast ka korporatsioon Sakala

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuperjanovi tänaval asuv Eesti Rahva Muuseumi endine näitusemaja on osutunud väga nõutavaks kinnisvaraks. Lisaks Tartu linnale, kes tahaks sinna teha seltsimaja, ihkab seda hoonet osta ka naabruses asuv korporatsioon Sakala.
Kuperjanovi tänaval asuv Eesti Rahva Muuseumi endine näitusemaja on osutunud väga nõutavaks kinnisvaraks. Lisaks Tartu linnale, kes tahaks sinna teha seltsimaja, ihkab seda hoonet osta ka naabruses asuv korporatsioon Sakala. Foto: Margus Ansu

Kuigi Riigi Kinnisvara AS otsustas jaanuaris Eesti Rahva Muuseumi endise näitusemaja enampakkumise tühistada ning kõik märgid näitasid, et suure tõenäosusega saab Tartu linn maja endale seltsimajaks osta, jätkusid tegelikult läbirääkimised ka teiste huvilistega.

Eile pärastlõunal saatis korporatsioon Sakala välja pressiteate, mille pealkiri ütles üsna selgelt, et korporatsioon saab näitusemaja endale. Sakala vilistlaskogu esimees Mihkel Stamm selgitas hiljem, et tegelikult läbirääkimised veel käivad. 

«Enampakkumist küll ei toimunud, aga Riigi Kinnisvara jätkas huvilistega läbirääkimisi ja need on veel käimas,» lausus ta. «Lõplikku otsust ei ole veel tehtud, aga meil on soov see maja osta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles