«Uudis on see, mida sa enne ei teadnud» ehk Kuidas andsime tundi tulevastele lehelugejatele

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolipapaks kehastunud reporter Kaspar Koort arutleb Reiniku kooli 1.c klassi õpilastega teemal, mis on uudis ja mis mitte.
Koolipapaks kehastunud reporter Kaspar Koort arutleb Reiniku kooli 1.c klassi õpilastega teemal, mis on uudis ja mis mitte. Foto: Margus Ansu

Juba esimese klassi lapsed teavad, et kõige tähtsamad uudised käivad ikka halbade asjade või surnud inimeste kohta. Samuti on nad kursis praktilise tõsiasjaga, et ajaleht on ahjus tule hakatamiseks kõige parem vahend.

Mitmeid aastaid on paljud Tartu koolid korraldanud lapsevanematele lahtiste uste nädalaid. Sel ajal tohivad lapsevanemad käia tunde kaemas, kuid soovi korral on võimalik ka ise õpetajaks kehastuda ning lastele mõnest huvitavast teemast rääkida.

Nii võtsime kätte ja väisasime fotograaf Margus Ansuga Mart Reiniku kooli 1.c klassi tundi, et jutustada lastele, kuidas tehakse ajalehte ja mis see ajaleht üldse on. Kohe tunni alguses sai selgeks, et lapsed on sel teemal vägagi pädevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles