Jätkub Hiie kooli maja uuendamine

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Hiie kooli hoone saab suvel uue katuse ja ventilatsioonisüsteemi.
Tartu Hiie kooli hoone saab suvel uue katuse ja ventilatsioonisüsteemi. Foto: Kristjan Teedema

Haridus- ja teadusministeerium tahab lähiaastatel ühendada Tartus Emajõe ja Hiie riigikooli, mis annavad haridust meelepuuetega lastele. Nüüd andis Tartu linnavalitsus ehitusloa Hiie kooli ümberehitamiseks. Kas kaks kooli kolitaksegi juba ühe katuse alla?

Hiie kooli ümberehitamine ei ole seotud nende kahe kooli ühinemisega, nagu vastas haridus- ja teadusministeeriumi kommunikatsiooniosakonna asejuhataja Tarmu Kurm.

«Tegemist on koolihoone katuse renoveerimise ja ventilatsioonisüsteemi ehitusega,» selgitas ta. «Hiie kooli maja põhjalikku uuendamist alustati eelmisel aastal, energiasäästu eesmärgil soojustati siis fassaad, mis omakorda tõi kaasa ventilatsioonisüsteemi ehituse vajaduse.»

Juunist septembrini tehtavaid ja ligi 200 000 eurot maksvaid töid korraldab Hiie koolis Riigi Kinnisvara.

Tartu Hiie kool on hariduslike erivajadustega laste kool, kus on võimalik kuulmis- ja kõnepuudega lastel omandada põhiharidus ning kuulmispuudega koolieelikutel saada koolieelset ettevalmistust. Hiie koolis õpib sel õppeaastal 313 poissi-tüdrukut, ettevalmistusrühmas käib kümme koolieelikut.

Tartu Emajõe kool on riigikool nägemispuudega lastele. Koolis saavad lapsed hariduse nii põhikooli, gümnaasiumi kui ka lihtsustatud õppekava alusel. Emajõe koolis käib sel õppeaastal 53 õpilast.

Haridus- ja teadusministeerium tahab hiljemalt 2020. aastaks ühendada Tartus meelepuuetega lastele haridust andvad Emajõe ja Hiie kooli. Esimese sammuna asuti eelmise aasta lõpus ühendama nende koolide juhtimist. Ministeerium valis nende kahe riigikooli juhi leidmiseks korraldatud konkursil uueks direktoriks Kristel Metsa.

Uus direktor töötab selle aasta 30. juunini Emajõe kooli juhina ning 1. juulist ühel ajal Emajõe ja Hiie kooli direktorina. Koolide ühendamist on haridus- ja teadusministeeriumi koolivõrgu osakonna juhataja Raivo Trummal põhjendanud vajadusega vähendada eraldiseisva asutuse tegevusega kaasnevat administreerimist, et jääks rohkem aega laste jaoks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles