Tartu ujumisveteran on tänavu püstitanud kolm tähtsat rekordit

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ujuja Nora Kutti sai Nõmme võistlustel kätte sertifikaadid ühe Euroopa- ja maailmarekordi kohta. Need püstitas ta veebruarikuus Raplamaal Valtus.
Ujuja Nora Kutti sai Nõmme võistlustel kätte sertifikaadid ühe Euroopa- ja maailmarekordi kohta. Need püstitas ta veebruarikuus Raplamaal Valtus. Foto: Malle Elvet

Kaks Euroopa- ja ühe maailmarekordi on tartlanna Nora Kutti (94) püstitanud sel aastal oma vanuseklassis erinevates ujumisbasseinides. Neist viimane pärineb möödunud nädalavahetusest, mil Kutti püstitas Nõmmel Tallinn Open Masters võistlustel Euroopa rekordi 100 m seliliujumises.

Kohale sõitis veteransportlasi seitsmest riigist ning püstitati kaks Euroopa rekordit. Neist ühe, ajaga 2:53,81, püstitas Nora Kutti 100 m seliliujumises. Seda ujumisstiili peab Kutti ka oma lemmikuks. Tallinnas ujus ta ka 50 m vabalt (1:09,62) ning 50 m rinnuli (1:16,80). Medalisaagiks kujunes kolm kulda. Tuleb siiski ära märkida, et ühtegi teist nii kõrges eas konkurenti Kuttile Nõmme ujulasse ei saabunud.

Koos auhindadega neilt võistlustelt ulatati Kuttile ka sertifikaadid ühe Euroopa- ja ühe maailmarekordi püstitamise kohta. Nimelt ujus ta veebruarikuus Raplamaal Valtus 50 m selili ajaga 1:12,24, mis tähistab uut maailmarekordit. 50 m vabalt ujus ta ajaga 1:07,27, mis on Euroopa rekord samas vanuseklassis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles