Piknikuhooaeg jääb tänavu vahele: Pirogovi plats läheb suvel remonti

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tavaliselt on Pirogovi plats juba esimestel soojadel kevadpäevadel rahvast täis. Tänavu niisugust pilti pikalt ei näe. Plats läheb remonti ja avatakse linnarahvale sügisel.
Tavaliselt on Pirogovi plats juba esimestel soojadel kevadpäevadel rahvast täis. Tänavu niisugust pilti pikalt ei näe. Plats läheb remonti ja avatakse linnarahvale sügisel. Foto: Kristjan Teedema

Kevadiselt soojad ilmad meelitavad igal aastal Pirogovi platsile nii tudengeid kui ka teisi tartlasi. Tuleb tõdeda, et paljud neist tarbivad alkoholi, sest lahjat alkoholi on lubatud seal juua. Tänavu jääb suvehooaeg seal lühemaks – plats jääb sügiseni suletuks, sest Pirogovil on plaanitud suured ehitustööd. 

Pirogovi plats uuendatakse täielikult. Korrastamist vajab seal kõik alates Lydia hotelli juures paiknevatest treppidest kuni Püssirohukeldri juurde viiva teeni välja. 

Tartu abilinnapea Valvo Semilarski sõnul on plats väga halvas seisus ja selle remont oli linnal ammu plaanis. Abilinnapea tõi näitena kasvõi kriitilises seisus haljastuse: kogu plats, mis on Pirogovi kuju taga, on mustaks tambitud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles