Lambipostid jäävad keset uut kergliiklusteed (3)

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus kergliiklustee Annelinnas. Olude sunnil on uued tänavalambid paigutatud keset kergliiklusteed.
Uus kergliiklustee Annelinnas. Olude sunnil on uued tänavalambid paigutatud keset kergliiklusteed. Foto: Margus Ansu / Postimees

Kesklinna Mõisavahega ühendav kergliiklustee võtab ilmet ja Anne sauna juures on näha, et uued tänavalampide postid jäävad sellele kergliiklusteele. Tartu jalg- ja jalgrattateede spetsialisti Mihkel Vijari sõnul ei olnud selles kohas muud sobilikku lahendust.

Probleem on Sõpruse puiestee ja Lõhmuse tänava vahel Anne tänava äärses lõigus, kus sõidutee pool on rattarada, kuid sõiduteest kaugemal juba plaaditud jalakäijaala. Lambipostid on ratturitele mõeldud ala servas.

Projektile valgustuse arvutust tehes avastati, et valgustuse tase sõiduteel ei vastanud kogu ulatuses normidele, nagu ütles Vijar. Sõidutee on selles kohas kaksteist meetrit lai ja ka senine eemaldatav valgustus on ainult ühes teeservas.

Kui lambipostid oleksid veel kaugemale, teisele poole kergliiklusteed viidud, oleks probleem süvenenud. «Nõutud taseme tagamiseks ei saanud rohkem nihutada,» ütles Vijar.

Teine takistus oli ka see, et kõik kergliiklusteega külgnevad krundid ei kuulu seal linnale.

Nüüd on muutusteks juba pisut hilja. «Ütleme nii, et praegu ei ole päris õige faas hakata seal midagi ümber tegema,» sõnas Vijar.

Projektis on rattaraja ja jalakäijate ala vahele märgitud kitsas munakividega sillutatud ala, sellele alale lambipostid jäävadki.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles