Kaarsild läks pooleks aastaks lukku (1)

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarsild läks tänasest remonti.
Kaarsild läks tänasest remonti. Foto: Margus Ansu / Postimees

Täna pärastlõunal sulges AS TREV-2 Grupp Tartu Kaarsilla, mis tähendab, et järgmised kuus kuud peavad tartlased arvestama Emajõe ületamisel senisest pikema teekonnaga.

Kaarsilda ootab ees põhjalik uuendamine - sild ehitatakse laiemaks ning rajatakse uued peale- ja mahaminekud. Sild jääb suletuks kogu remondi ajaks, mis kestab eeldavalt kuni oktoobrikuuni.

Remondiperioodil on Emajõe ületuseks võimalik kasutada kaht lähedalasuvat silda - Võidu silda või Vabadussilda. Idee panna remondi ajal kahe kalda vahel käima praam, jäi Atlantise omaniku Olga Aasavi sõnul teostamata, kuna ametliku loa saamine Veeteede ametist oleks läinud liiga keeruliseks.

Pärast ümberehitust muutub Kaarsild kõigi liiklejate jaoks turvalisemaks ja mugavamaks. Rekonstrueerimise käigus on kavas lisaks silla põhikonstruktsioonide remondile seda mõlemalt poolelt meetri jagu laiendada, et liiklejaid paremini ära mahutada.

Sillale ehitatakse ka uued peale- ja mahatulekud. Kesklinna-poolses osas ehitatakse välja kaldapromenaade ühendav sillaalune kergliiklustee. Samuti tulevad sillale uued valgustus- ja elektrisüsteemid.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles