Volga kuulus vitraažlagi kadunud, kuhu ööklubi selle pani? (7)

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küütri 1 maja taastamise käigus tehti korda ja pandi sinna tagasi ka vitraažlagi, mis kaunistas algul kohvikut Ateen ja hiljem restorani Volga. See foto Volgat kaunistanud kunstklaasimeister Puustusmaa valmistatud vitraažlaest on tehtud 2009. aasta sügisel.
Küütri 1 maja taastamise käigus tehti korda ja pandi sinna tagasi ka vitraažlagi, mis kaunistas algul kohvikut Ateen ja hiljem restorani Volga. See foto Volgat kaunistanud kunstklaasimeister Puustusmaa valmistatud vitraažlaest on tehtud 2009. aasta sügisel. Foto: Margus Ansu

Muinsuskaitse all olevas Küütri 1 majas tegutsenud Ateeni kohviku ja Volga restorani kuulsa klaasimeistri vitraažlagi pidas vastu sõjale ja riigikordade vahetustele. Nüüd on lagi omavoliliselt maha võetud.

Sügisest restorani Volga asemel tegutsevas ööklubis Tempo pilkupüüdvat vitraažlage enam pole. Miks siis nii? Ööklubi Tempo eestvedajalt Maido Mölsilt ei õnnestunud selgitusi saada. «Hakib,» teatas ta telefoni enne kõne katkemist, hiljem ta kõnedele enam ei vastanud. 

Asja uurides selgub, et ehitismälestisena muinsuskaitse all olevas Küütri 1 majas olnud vitraažlagi on maha võetud omavoliliselt. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles