Tervisepäeval kuuleb uudiseid vitamiinidest

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patsiendiinfokeskuse töötaja Margarita Milihhina aitab infot leida.
Patsiendiinfokeskuse töötaja Margarita Milihhina aitab infot leida. Foto: Sille Annuk

Tartu ülikooli kliinikumi patsiendiinfokeskus alustab tasuta tervisepäevi eelseisval kolmapäeval, 12. aprillil, mil keskendutakse toidulisanditele ja vitamiinidele.

Kell 15 algavas vestlusringis selgitab Tartu Uusapteegi proviisor ja juhataja Merit Lelumees, mille poolest toidulisandid ravimitest erinevad ning milline on nende mõju inimese organismile.

Kell 16 algab teine vestlusring mahetoidust. Siis arutleb Tartu tervishoiukõrgkooli üliõpilane Elisa Kender mahetoidu eeliste ja erinevuste üle tavatoidu ees. Ka selgitab ta, missugustele kriteeriumidele peab mahetoit vastama, ning toob välja mahetoodete puudused, näiteks teatud vitamiinide vähese sisalduse.

Tasuta tervisepäeval on võimalik saada ka individuaalset tervisenõu ning mõõta oma vererõhku, pulsisagedust, veresuhkru- ja kolesteroolisisaldust ning kehakoostist ehk keha rasva-, lihas- ja veeprotsenti.

Tervisepäeva korraldavad kliinikum, Eesti õdede liit ja Tartu tervishoiukõrgkool ning see on varasemate terviseneljapäevade jätk, mida peeti tervishoiukõrgkoolis.

Patsiendiinfokeskus alustas tööd sel talvel, keskusest leiab terviseteemalisi trükiseid ning saab küsida mitmesugust infot otse keskuse nõustajalt Margarita Milihhinalt.

Patsiendiinfokeskus on avatud esmaspäevast reedeni kell 8–16.

Tasuta tervisepäev

  • 12. aprillil kell 15–17 TÜK patsiendiinfokeskuses
  • Vestlusringid toidulisanditest ja vitamiinidest
  • Lisaks tasuta tervisenõu ning tervisenäitajate mõõtmine
  • Keskus asub Puusepa 8, E-hoone esimesel korrusel
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles