Tantsukool tähistab tähtsat juubelit muusikaliga

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shaté tantsukooli uute ruumide avamine eelmise aasta sügisel.
Shaté tantsukooli uute ruumide avamine eelmise aasta sügisel. Foto: Sille Annuk / Postimees

Sellel kevadel tähistab Shaté tantsukool oma 20. sünnipäeva. Selleks puhuks on alates mullu suvest koreograafid tööd teinud, et homme Vanemuise teatris lavale tuua broadway-formaadis etendus «Dance school musical».

Etenduse peategelaste otsingud algasid eelmise aasta suvel. Tantsijad pidid läbima mitmeid voore alates tantsutehnika demonstreerimisest kuni näitlemisoskuse tõestamiseni.

Tantsuetenduse süžees on põimunud Eesti haridusmaastik ja noored. Selle lavastajaks on tantsukooli kasvandik Maris Ootsing. Lisaks kooli oma tantsuõpetajatele on külaliskoreograafidena kaasa aidanud Villiko Kruuse ja Alice Aleksandridi.

Shaté tantsukooli juhataja Krõõt Kiviste rääkis, et viimane suurem tantsulavastus tehti viis aastat tagasi ehk viieteistkümnendaks juubeliks. Kuna see oli tema sõnul nii edukas, otsustati uuesti proovida.

Lisaks muusikalile esitavad kõik tantsukooli õpilased kontserdil oma selle aasta võistluskavad ehk üles astuvad kõik suured ja väikesed Shaté tantsijad.

Krõõt Kiviste arvas, et tantsukool on nii kaua püsinud, sest koolis usutakse oma õpilastesse. Samuti on antud uutele tegijatele võimalusi ja hoitud tasakaalu, et kogu aeg ajas muutuda.

Kiviste peab oluliseks ka traditsioone. Näiteks on trenni lõpukummardus olnud kakskümmend aastat sama ja see on püha. «Kõik ei muutu kogu aeg. Uued asjad tulevad ja lähevad, aga on asju, mis on jälle nagu sellised kodused ja tekitavad perekonna tunde. Ma usun, et sealt see kõik tuleb,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles