Heldur Viires tabas piltide võtja teolt ja üllatus jääb ära

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väljapanekus on enamasti väikesed maalid. Ühe näituseruumi külgseinas on teiste teoste keskel Heldur Viirese portree, mille Astrid Helberg maalis aastal 2013.
Väljapanekus on enamasti väikesed maalid. Ühe näituseruumi külgseinas on teiste teoste keskel Heldur Viirese portree, mille Astrid Helberg maalis aastal 2013. Foto: Kristjan Teedema

Konrad Mägi ateljee õpilased soovisid üllatada oma õpetajat Heldur Viirest tema 90. sünnipäeva lähenedes tohutu suure kunstiväljapanekuga kolme aastakümne loomingust.

Heldur Viires ei osanud veel teisipäeva hommikul kahtlustada, et tema õpilased Konrad Mägi ateljeest panevad tema läheneva 90. sünnipäeva puhul üles näituse, mis ka tõesti näitus on. Soovist eakat kunstnikku üllatada ei tulnud aga midagi välja, sest ta juhtus pealt nägema, kuidas ateljee üks eestvedajaid Martti Ruus käis ateljee fuajeest väljapanekule pilte otsimas.

Ruus oli kavandanud asju ajada nõnda, et Viires oleks juhatatud täna Tartu kunstimajas kõigepealt alumisse väikesesse näitusetuppa. Ja siis oleks talle öeldud, et see ei ole veel kõik, veidike on ka mujal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles