Kalev Kudu tõi «Kirsiaia» vaatajate ette juba viiendas versioonis

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastaja Kalev Kudu (vasakul) Jelgava üliõpilasteatri lavastuse «Parīzē es lidoju ar gaisa balonu …» esietenduse lõpuaplausi ajal.
Lavastaja Kalev Kudu (vasakul) Jelgava üliõpilasteatri lavastuse «Parīzē es lidoju ar gaisa balonu …» esietenduse lõpuaplausi ajal. Foto: Jelgavas Studentu teātris

Jelgava üliõpilasteatris Lätis esietendus Anton Tšehhovi näidendi «Kirsiaed» aineline «Aga Pariisis sõitsin ma õhupalliga …» («Parīzē es lidoju ar gaisa balonu …»), mille lavastas Tartu üliõpilasteatri kunstiline juht Kalev Kudu. Seekordne lavastus on tema viies versioon sellest kuulsast näidendist.

Kahe aasta jooksul on Kalev Kudu lavastanud «Kirsiaiast» oma versiooni Tartu üliõpilasteatris, Moskva teatris Eskiisid Ruumis, Batumi riiklikus noorsoo- ja nukuteatris Gruusias ning Liège'i üliõpilasteatris Belgias.

Jelgava, aga ka Liège´i üliõpilasteatri lavastust on Kalev Kudu teatel võimalik näha tänavu oktoobris Tartu üliõpilasteatri korraldataval sõltumatute ja üliõpilasteatrite kohtumisel ehk A-festivalil Tartus. Lavastus «Aga Pariisis sõitsin ma õhupalliga ... » esindab Lätit Baltimaade harrastusteatrite festivalil «Balti ramp» septembris Jūrmalas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles