Tartu muudab sportlaste tõttu erakoolide toetamise põhimõtteid

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall.
Korvpall. Foto: Eero Vabamägi

Tartul linn korraldab ümber erakoolide toetamise põhimõtted, et linn saaks toetada ka Audentese erakoolis õppivaid spordilootusi.

Tartu abilinnapea Tiia Teppan ütles, et paljud tugevad sportlased on sunnitud õppima Audentese eragümnaasiumis. Tartu linnal selliseid võimalusi pakkuda ei ole ja sestap on linnavalitsus meeleldi valmis toetama paarikümmet Tartu sportlast, kes seal käivad.

Seniste reeglite järgi nende õpinguid toetada ei saaks, sest toetus on kehtiva määruse järgi ette nähtud üksnes nendele erakoolidele, mis tegutsevad Tartus. Erand on võimalik vaid juhul, kui seda soovitab linna sotsiaal- ja tervishoiuosakond.

Nüüd on linnavalitsus volikogule ette valmistanud määruse eelnõu, mis jõustamisel hakkaks kehtima tagasiulatuvat aasta algusest.

Teppan lisas, et gümnaasiumite puhul on toetus võimalik üksnes juhul, kui need olid loodud enne uue määruse jõustumist, sest Tartus gümnaasiumikohtade puudust ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles