Vallavanema kukutamiseks mõeldud erakorraline istung kestis vaid mõne minuti (1)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisliidu Uus Jõgeva esinumber Tiit Lääne(vasakul) kahtlustab parteisid salanõus, mis jätab valimisliidud võimu juurest eemale.
Valimisliidu Uus Jõgeva esinumber Tiit Lääne(vasakul) kahtlustab parteisid salanõus, mis jätab valimisliidud võimu juurest eemale. Foto: Eili Arula

Täna peeti Jõgeva vallavolikogu erakorraline istung, mille päevakorras oli Jõgeva vallavanema Enn Kure umbusaldamine. Erakorraline istung kestis vaid neli ja pool minutit, sest umbusaldusavaldusele alla kirjutanud Isamaa ja Res Publica Liidu(IRL) ning Reformierakonna fraktsiooni liikmed otsustasid umbusaldusavalduse tagasi võtta.

Erakorraline istung algas Reformierakonna fraktsiooni liikme Ain Viigi sõnavõtuga, kus ta ütles, et vallavanema Enn Kure umbusaldamise avaldusele alla kirjutanud 10 volikogu saadikut soovivad avalduse tagasi võtta. Kõik volikogu 19 liiget kiitsid mõtte heaks ning sellega oli volikogu istung ka lõppenud.

«Vallavanem on vahepeal asjadest aru saanud ja ma ütleks, et umbusaldamine kutsub tööd tegema. Eks igaüks teeb omad järeldused sellest,» sõnas Ain Viik pärast istungit.

Jõgeva vallavanema ametis jätkav Enn Kurg sõnas, et tal oli neljapäevast, mil umbusaldusavaldus sisse anti, kuni tänaseni võimalus koalitsioonipartneritega IRLi fraktsioonist läbi rääkida ning selle käigus jõuti ka kokkuleppele.

«Tülisid juhtub ka paremates peredes ja selle umbusaldamise pärast meil koostöös tõrkeid ei tohiks tekkida,» märkis vallavanem Enn Kurg.

«Tülisid juhtub ka paremates peredes ja selle umbusaldamise pärast meil koostöös tõrkeid ei tohiks tekkida. Me arutasime, et oleks mõistlik praeguse koalitsiooniga kuni sügiseste valimisteni edasi minna. Selline segadus ei too omavalitsusele ega ka piirkonnale kasu,» märkis vallavanem Enn Kurg.

Möödunud neljapäeval kirjutasid Jõgeva vallavolikogu koalitsioonis oleva IRLi fraktsiooni seitse ja opositsioonis oleva Reformierakonna fraktsiooni kolm liiget alla vallavanema Enn Kure umbusaldamise avaldusele. Vallavanemale heideti ette, et ta pole piisavalt Euroopa Liidu struktuuri- ja investeerimisfondide raha piirkonda toonud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles