Tartus arutletakse Eesti rolli üle Euroopa Liidu eesistujana

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestist saab peagi Euroopa Liidu eesistujamaa.
Eestist saab peagi Euroopa Liidu eesistujamaa. Foto: ERIK PROZES/

Riigikantselei, Avatud Eesti Fond ja vabaühenduste liit EMSL korraldavad 5. aprillil Dorpati konverentsikeskuses arutelu, kus tutvustatakse Eesti rolli, võimalusi ja prioriteete Euroopa Liidu eesistujana.

Eesti juhib 2017. aasta teises pooles esimest korda Euroopa Liidu nõukogu tööd ehk otsib 28 riigi eri huvides kokkuleppeid, mis mõjutavad üle 500 miljoni inimese tulevikku. Eesti eesistumise prioriteedid tuginevad neljale väärtusele: uuendusmeelse, digitaalse, kaasava ja turvalise Euroopa Liidu arendamisele.

Euroopa tuleviku aruteludes selgitavad oma ala Eesti eksperdid lähemalt, millised on nende nelja väärtuse alla käivad teemad, mida Eesti eesistujana peab kõige olulisemaks ning kuidas need teemad mõjutavad Eesti ja ülejäänud Euroopa inimesi. Samasugused arutelud peeti märtsis ka Tallinnas, Pärnus ja Narvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles