Tartumaa rallimees pani end EM-sarjas proovile

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andri Õun.
Andri Õun. Foto: Mark Szerenyi

Hispaanias Barcelonas Kataloonia ringrajal peeti rallikrossi FIA Euroopa meistrivõistluste sarja esimene etapp, kus lõi kaasa ka Tartumaa rallimees Andri Õun.

Eesti rallikrossisarja teatel sai Õun kokkuvõttes 27. koha. Avapäeva järel 24. kohal asunud sõitja suutis teise päeva eelsõitudel küll oma aegu parandada, kui konkurentide võidunälg oli sel korral suurem.

Eesmärk oli jõuda punktikohale, aga sellest jäi Barcelonas omajagu puudu, tõdes Õun sarja pressiteate vahendusel. «Tehnika ja meeskond töötasid hästi, lihtsalt rada oli tundmatu ning olulisi uuendusi saanud masinaga sinapeale saamine vajab veel harjumist ja rohkem treeningsõite.» Järgmisel etapil Norras kavatseb Õun samuti kaasa lüüa.

Esimese etapi võitis Anton Marklund (2012. Touringcar klassi Euroopa meister), teisele kohale jäi Tamás-Pál Kiss (Ungari) ning kolmandaks sõitis end Oliver O'Donovan (Iirimaa).

Kiireimas, Supercar klassis sõitev Andri Õun on 2016. aasta FIA Põhja-Euroopa meister ja Eesti meister. Reinsalu Sporti esindav piloot võtab käesoleval aastal täismahus osa nii FIA Euroopa meistrivõistlustest (5 etppi) kui ka Olerex Eesti meistrivõitlustest (7 etappi).

Järgmise võistlusstardi teeb Ford Fiestaga sõitev Õun Eesti meistrivõistluste avaetapil, mis peetakse 6. mail Elva lähistel Kulbirohu rallikrossirajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles