Auhind võttis baleriinil põlved nõrgaks

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baleriin ja auhind. Maria Engel tunnistas, et tunnustus tõi rõõmu südamesse ning paneb teda laval veel rohkem pingutama.
Baleriin ja auhind. Maria Engel tunnistas, et tunnustus tõi rõõmu südamesse ning paneb teda laval veel rohkem pingutama. Foto: Sille Annuk

Nädal tagasi kuulutati Viljandis Ugala teatris välja tänavused teatriliidu auhinna saajad. Mõistagi olid ka tartlaste Vanemuise kollektiivil omad ootused mitme lavastuse ja osatäitmisega. Üllatuslikult saadi aga hoopis balletipreemia, mille võitis Saksamaalt pärit Maria Engel (26) osatäitmiste eest lavastustes «Klaver», «Don Juan» ja «Lumekuninganna».

Engel oli tunnustuse üle üliõnnelik veel viis päeva hiljemgi ning hoidis hellalt auhinda, kopsakat klaasmuna, käes. 

Tema sõnul teadsid nii mõnedki saalis juba varem, et neil on lootust see endale saada. Tema aga mitte. «Kui minu nimi teatavaks tehti, võttis see põlved värisema. Suured emotsioonid on sellest siiani,» tunnistas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles