Karusid ja nende maju saab vaadata vaid mõni päev

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karud elavad värvilistes majades.
Karud elavad värvilistes majades. Foto: Margus Hendrikson

Aparaaditehases Salme Liivranna juhendamisel tegutsevas loomelinnaku kunstiringis käivad lapsed, kes meisterdasid peaaegu kolme kuuga 17 karu ja maja, milles need karud saavad elada. Papjeemašeest karusid ja vanadest värvipottidest maju on nii palju, et nad moodustavad lausa linnaku.

Karulinn on näitusena välja pandud Aparaaditehases (Kastani 42) trüki- ja paberimuuseumi rõdugaleriis, mis asub restorani Aparaat kohal. Uudistama on oodatud kõik huvilised, kuid ainult 2. aprillini, et lapsed saaksid kiiremas korras karud ja majad koju viia ja nendega mängima hakata.

«Trükimuuseumi kollektiivi näol on tegemist loominguliste ja tõeliselt toredate inimestega, kellele kõigile meeldis lastenäituse idee,» lisas Salme Liivrand. «Kuigi peamiselt toimuvad rõdugaleriis professionaalsete kunstnike näitused, tuleb aeg-ajalt ette ka erandeid - et ikka kunstimaailma mitmekülgsena hoida. Näiteks on aprillis tulemas Tartu kõrgema kunstikooli tudengite ja augustis Aparaaditehase majaliste näitus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles