Tartu ülikool saadab pealinna loengut pidama nii informaatiku kui ka luu-uurija

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luu-uurija Martin Malve.
Luu-uurija Martin Malve. Foto: Margus Ansu

3.–7. aprillini toimub pealinnas kümnendat korda Tartu ülikooli Tallinna nädal, kus ülikooli õppejõud ja praktikud pakuvad eri sihtrühmadele huvitavaid ja inspireerivaid loenguid ning seminare arvutiturvalisusest arheoloogide põnevate töömeetoditeni.

Tartu ülikooli elukestvat õpet tutvustavat nädalat on peetud pealinnas alates 2009. aastast. Elukestva õppe keskuse juhataja Tiia Ristolaineni sõnul on oluline tutvustada Tartu ülikooli elukestvat õpet pealinnas, kus elab ligi kolmandik Eesti elanikkonnast.

Tartu ülikooli Tallinna nädala avapäeval, 3. aprillil räägib informaatik Kristjan Krips arvutiturvalisusest, pöörates eriliselt tähelepanu privaatsuse ja anonüümsuse hoidmise vajalikkusele ja võimalustele.

Päeva teises pooles saavad ajaloohuvilised rännata koos professor Tarmo Kulmariga muistse Peruu saladuste radadel. Loeng «Inkade kuld ja muistse Peruu loojang» heidab valgust põhjustele, mis ajendasid eurooplasi 15. ja 16. sajandil otsima teed kullarikastele maadele.

Teisipäeval, 4. aprillil saab piiluda ajaloo ja arheoloogia instituudi doktorandi ja luu-uurija Martin Malve argipäeva ja kuulda, milliseid põhimõtteid järgitakse luustikke välja kaevates ning milliseid meetodeid kasutatakse, et skeletid oma lugu rääkima panna. Järgmises loengus tutvustab füüsikalise farmaatsia teadur Andres Lust uudseid ravimipreparaatide tootmise tehnoloogiaid.

Kolmapäev, 5. aprill algab personalijuhtide hommikukohviga, kus professor Tõnu Lehtsaar peab ettekande «Koolitaja 10 käsku». Pärastlõunal räägib turunduse assistent Kristian Pentus sisuturundusest ja nippidest, kuidas klienti on võimalik sotsiaalmeedia abil emotsionaalselt siduda. Õhtul arutleb võrdleva poliitika lektor Alar Kilp küsimuse üle, kuidas saab poliitikas tõeliselt osaleda, kui poliitikal puudub tõepõhi.

Neljapäeval, 6. aprillil õpetab haridusteaduste assistent Egle Säre laste ja noortega filosofeerima ja räägib meetodi tähtsusest laste verbaalse põhjendamisoskuse arendamisel. Järgmises loengus käsitleb professor Birute Klaas-Lang eesti keele nähtavuse ja kestlikkuse küsimusi maailma kontekstis.

Loengus «Kas meil läheb halvasti? Ühiskondliku ja iseka mõtte konfliktist ökoloogi pilguga» arutleb professor Kristjan Zobel, kuidas peaks inimkond käituma, kui maakeral asjad päris sandiks kisuvad.

Tartu ülikooli nädala Tallinnas lõpetavad reedel, 7. aprillil seminarid «Info üleküllus vajab professionaalseid ajakirjanikke», «Kuidas andmetega (mitte) valetada» ja «Kas kõik peab olema nii, nagu on praegu – sotsiaaltöö muutuste võimaldajana». Lisaks huvitavatele teemadele tutvustatakse seminaridel ka õppimisvõimalusi vastavatel magistriõppekavadel.

Kohtade arv loengutel ja seminaridel on piiratud. Registreeruda saab ja lisainfot eliab SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles