Kas Tartu vald matab ERMi magalasse? (12)

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Graafika: Artur Kuus

Tartu vald alustas valla lõunaosa ning Eesti Rahva Muuseumi uue peahoone ümbruse detailplaneerimist üle kümne aastat tagasi. Algusest peale on soovitud sajandi ehitiseks ristitud muuseumi kasutada selleks, et panna piirkond avalike teenuste mõttes elama. Kehtiva planeeringu järgi peakski ERMi B-sissepääsu kõrvale kerkima jäähall, hotell ja spaa. 

Uue planeeringu eesmärk on aga muuta ärimaa kruntide sihtotstarvet ning jagada need elamu-, sotsiaal- ja transpordimaaks. Planeeritav ala on 6,2 hektarit suur ning sellele peaks kerkima kümme neljakorruselist kortermaja. Igasse majja tuleks maksimaalselt 30 korterit ning iga maja ümber umbes 60 kohaga autoparkla.

Magusa maatüki omanik ja praegune arendaja on osaühing Rosier Team, kes ostis selle vallalt 2013. aasta lõpus. Firma omanikud on edukad pealinna ettevõtjad Ivar Valdmaa ja Toomas Linamäe, kes on avalikkusele tuntud ka kui BC Kalev/Cramo korvpalliklubi omanikud ja eestvedajad.

Arhitektide soov

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles