Tudengid valmistasid teeseenest nahka

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merje Niinepuu (vasakult) ja Marta Tuulberg on ühisteoses kasutanud teeseent ja niiti, et vaatajate ette tuua surm ehk mis juhtub nahaga pärast veresoonte katkemist.
Merje Niinepuu (vasakult) ja Marta Tuulberg on ühisteoses kasutanud teeseent ja niiti, et vaatajate ette tuua surm ehk mis juhtub nahaga pärast veresoonte katkemist. Foto: Kristjan Teedema

Nahk on palju tähtsam, kui pealtnäha paistab, ja palju keerulisem. Nii et ainult teadusest selle igakülgseks käsitlemiseks ei piisa ja appi tuleb võtta kunst. Just seda tegid üheskoos Corki tehnoloogiainstituudi Crawfordi kunsti ja disaini kolledž Iirimaal, Vilniuse kunstiakadeemia Leedus ja Tartu kõrgem kunstikool.

Nende kolme kõrgkooli tekstiilitudengid uurisid ühise ettevõtmisena sõna nahk tähendusvälju, naha olulisust elusorganismide toimimisel ja muudki. Tulemust oli näha kõigepealt Corkis, eilsest on näitus Nooruse galeriis, järge ootab Vilnius.

Parajalt palju töid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles